+
Mit keressek?
Hol keressek?
Paraméterek
Gyártók
Ár szűkítés

Cink üvegház 8 bio zöldség és fűszermaggal

  • 9 990 Ft
db
Kosárba

Termék leírás

Bio zöldség és fűszernevelő kertész készlet gyerekeknek, felnőtteknek. Konyhaablakba, teraszra, kertbe.
A készlet tartalmaz:
1 cink üvegház 27x15,5 cm, h 13/15,5 cm
8 tasak bio zöldség vetőmag: koktél paradicsom, paprika, petrezselyem, bazsalikom, menta, metélőhagyma, koriander, csípős paprika
8 db 6cm átmérőjű agyag cserép
8 db tőzegpogácsa

Nevelj friss fűszereket a konyhában, hogy ételeidet saját munkád eredményével fűszerezd!
A készlet tartalmaz mindent, ami a bio fűszernövényeid, bio zöldségeid előállításához kell.

Használati útmutató: áztasd be a kókuszrost pogácsákat langyos vízbe. Tedd a kókuszrost földet a cserepekbe, szórd a tetejére a magokat, takard le kevés földdel (0,5 cm), kivéve a bazsalikom magokat, amelyeket nem kell letakarni csak a föld tetejére szórni. Helyezd a cserepeket az üvegházba. Locsoljad, tedd világos helyre. Naponta legalább 5 perces szellőztetést tartsál, ilyenkor nyisd ki az üvegházat és támaszd ki a tetejét. Ezzel elkerülöd a penészedést. A kókuszföld gyorsan kiszárad bár az üvegház jó tartja a nedvességet. A föld legyen mindig nedves, de ne álljon a víz a cserepekben, mert attól kirohadnak a gyökerek. Amikor a növénykék elérték az 5-8 cm magasságot átültetheted őket egy nagyobb a fűszereket egy 10-12 cm-es átmérőjű lyukas aljú agyag cserépbe vagy egy nagy tejfölös pohárba (ki kell lyukasztani az alját). A paradicsomot és paprikát nagyobb legalább 20 cm átmérőjű cserépbe ültesd. Ha az idő engedi tedd ki a növényeidet a teraszra vagy a kertbe.

Novembertől februárig kevés a fény, kevesebb sikerrel jársz, de próbálkozhatsz fűszernövény neveléssel csak helyezd az üvegházat a lakás legvilágosabb helyére. Csírázásig nem fontos a fény, inkább csak a meleg, de miután a növények levélkéi megjelentek a fény nagyon fontos a növekedéshez. Nem szeretik a direkt fényt, tehát ne tedd a napsütötte helyre inkább csak szűrt fényt biztosítás. Az ablakpárkányon vagy egy tetőablak alatt jól fogják érezni magukat. Áprilistól októberig kint a szabadban árnyékos helyen is használhatod az üvegházat.

Szamóca tanácsa a kertészkedéshez: Ne használd el egyszerre az összes magot. A csomagban 2-3 vetésre való bio vetőmagot találsz. Az üvegházban bármikor újra vetheted a növényeket, ha már megettétek az első termést. Az üvegházat más növények csíráztatására vagy akár dugványok gyökereztetéséhez is használhatod, sok éven keresztül. Későbbiekben használj kis méretű lyukas aljú kerámia cserepeket a csíráztatásra.

Egyéb adatok

Szállítási idő2-3 nap

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Melyik szó kezdődik 'k' betűvel: macska, kakas vagy zsiráf?

Kapcsolat

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal használatával Ön beleegyezik a sütik (cookie) fogadásába és elfogadja a vásárlás menetével, valamint az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket.